Vegan wok met chili lemon kipstukcjes

vegan wok

Deze vegan wok met broccoli, paprika, verse ananas en kipstukjes is mijn go to-gerecht voor als ik in een minimaal tijdsbestek en met minimale inspanning wat lekkers op tafel wil zetten. Het is snel klaar, zit vol vitamientjes en is ook nog eens SUPER kleurrijk!

Vegan wok supreme!

Wat mij betreft zijn sommige ingrediënten onmisbaar bij het wokken. Zo maak ik bijna altijd een mix van vegan kip of rund, pittige specerijen, stevige groenten (zoals broccoli) en vers fruit. Dus toen ik de chili lemon kipstukcjes van Vivera in handen kreeg bedacht ik meteen dat ik die in de pan moest mikken met veel groente en fruit. En daar kwam dit vegan wok gerecht uit!

De kipstukcjes zijn lekker gekruid en ruiken heerlijk als je ze bakt. De paprika, broccoli en kool geven het geheel een stevige bite (en mooie kleurtjes!). De ananas tenslotte geeft het gerecht een zoetig tintje dat lekker combineert met de rode peper. Ik eet deze vegan wok meestal met noodles of zilvervliesrijst, plus wat verse koriander en kiemen. Great success! 🙂

Vegan wok recept

* 30 minuten

* 2 personen

In weinig tijd een heerlijke, gezonde en SUPER kleurrijke maaltijd op tafel zetten? Check dan deze vegan wok met groenten, ananas en chili lemon kipstukcjes!

Dit heb je nodig:

 • 1 ui, gehakt
 • 1 teen knoflook, in stukjes
 • 1/2 tl gehakte rode peper
 • 1 pak vegan kipstukjes, zoals bijvoorbeeld de chili lemon kipstukcjes van Vivera
 • 1 plak verse ananas, in stukjes
 • Roosjes van een 1/2 stronk broccoli
 • 1/2 rode paprika
 • Wat witte kool of spitskool, in reepjes
 • 2 tl kokosolie
 • Garnering: verse koriander, kiemen, wat partjes citroen

Zo maak je de vegan wok:

 1. Verhit de kokosolie in een wok en bak daarin kort de ui. Bak op hoog vuur en blijf de hele tijd roeren zodat de ui niet aanbakt.
 2. Voeg na ongeveer een half minuutje de knoflook, peper, kipstukjes, groenten en ananas toe. Blijf goed roeren.
 3. Prik na een minuut of 5 met een vork in de broccoli. Als deze zacht begint te worden is je vegan wok klaar!
 4. Serveer je vegan wok met gehakte verse koriander, kiemen en een partje citroen, plus zilvervliesrijst of noodles on the side.

Nom! Als je dit vegan wok gerecht gaat uitproberen dan hoor ik graag wat je ervan vond! En als je een fotootje op social media gooit is dat helemaal leuk natuurlijk 🙂

Ben je op zoek naar meer snelle vegan gerechten? Check hier alle vegan recepten die klaar zijn in minder dan 20 minuten of in minder dan een half uurtje.

Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Vivera.

Tip: om dit recept makkelijk te bewaren, pin je simpelweg het plaatje hieronder op je Pinterest! Kun je ‘m altijd gemakkelijk terugvinden.

Vegan wok

Geef een antwoord