Vegan wok met chili lemon kipstukcjes

vegan wok

Wil je in weinig tijd een heerlijke, gezonde en niet te vergeten SUPER kleurrijke maaltijd op tafel zetten? Probeer dan eens deze vegan wok met groenten, verse ananas en chili lemon kipstukcjes! Ik maak dit gerecht vaak als ik moe thuiskom van mijn werk maar me ook weer niet te buiten wil gaan aan een afhaalpizza of een pot witte bonen in tomatensaus ofzo (ja, dat eet ik en I love it 🙂 ). Het is snel klaar, zit bomvol vitamientjes en het is ook nog eens heul lekker. Niet mokken, lekker wokken dus!

Vegan wok supreme!

Wat mij betreft zijn sommige ingrediënten onmisbaar bij het wokken. Zo maak ik bijna altijd een mix van vegan kip, pittige specerijen, stevige groenten (zoals broccoli) en vers fruit. Dus toen ik de chili lemon kipstukcjes van Vivera in handen kreeg bedacht ik meteen dat ik die in de pan moest mikken met veel groente en fruit. En daar kwam dit vegan wok gerecht uit!

De kipstukcjes zijn lekker gekruid en ruiken heerlijk als je ze bakt. De paprika, broccoli en kool geven het geheel een stevige bite (en mooie kleurtjes!). De ananas tenslotte geeft het gerecht een zoetig tintje dat lekker combineert met de rode peper. Ik eet deze vegan wok meestal met wat verse koriander en kiemen. Heb je wat meer trek, dan kun je er volkoren noodles of zilvervliesrijst bij koken. Great success, very nice 🙂

Nou, hier gaan we dan!

Vegan wok recept

* 30 minuten

* 2 personen

In weinig tijd een heerlijke, gezonde en SUPER kleurrijke maaltijd op tafel zetten? Check dan deze vegan wok met groenten, ananas en chili lemon kipstukcjes!

Dit heb je nodig:

 • 1 ui, gehakt
 • 1 teen knoflook, in stukjes
 • 1/2 tl gehakte rode peper
 • 1 pak chili lemon kipstukcjes van Vivera
 • 1 plak verse ananas, in stukjes
 • Roosjes van een 1/2 stronk broccoli
 • 1/2 rode paprika
 • Wat witte kool of spitskool, in reepjes
 • 2 tl kokosolie
 • Garnering: verse koriander, kiemen, wat partjes citroen
 • Eventueel zilvervliesrijst of volkoren noodles voor erbij

Zo maak je de vegan wok:

 1. Verhit de kokosolie in een wok en bak daarin kort de ui. Bak op hoog vuur en blijf de hele tijd roeren zodat de ui niet aanbakt.
 2. Voeg na ongeveer een half minuutje de knoflook, peper, kipstukcjes, groenten en ananas toe. Blijf goed roeren.
 3. Prik na een minuut of 5 met een vork in de broccoli. Als deze zacht begint te worden is je vegan wok klaar!
 4. Serveer je vegan wok met gehakte verse koriander, kiemen en een partje citroen. Ik eet ‘m meestal zo, maar voor een meer vullende maaltijd kun je het wokgerecht serveren met zilvervliesrijst of volkoren noodles. Eet smakelijk!

Nom! Als je dit vegan wok gerecht gaat uitproberen dan hoor ik graag wat je ervan vond! En als je een fotootje op social media gooit is dat helemaal leuk natuurlijk 🙂

Ben je op zoek naar meer snelle vegan gerechten? Check hier alle vegan recepten die klaar zijn in minder dan 20 minuten of in minder dan een half uurtje.

Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Vivera.

Tip: om dit recept makkelijk te bewaren, pin je simpelweg het plaatje hieronder op je Pinterest! Kun je ‘m altijd gemakkelijk terugvinden.

Vegan wok

Geef een reactie