Vegan pesto van bieslook

vegan pesto

Vegan pesto klinkt altijd een beetje tegenstrijdig, aangezien pesto normaal gesproken barst van de kaas. Maarrr deze Italiaanse klassieker is prima te veganizen: vervang de kaas door edelgistvlokken en klaar ben je! Ik maakte van deze vegan pesto daarnaast ook een budgetversie met als basis bieslook, walnoten en zonnebloempitten – veel voordeliger dan basilicum en pijnboompitten. De bieslook maakt ‘m net wat scherper dan pesto van basilicum, maar de noten en pitten balanceren de smaak weer mooi uit. Kortom, een aanrader!

Vegan pesto van bieslook

Je hebt nodig (voor 1 potje):

  • 50 gram bieslook, in grove stukken gesneden
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels edelgist (te koop bij o.a. de Tuinen)
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Ook nodig: een blender 

vegan pesto

Zo maak je de vegan pesto:

  1. Mik alles in de blender en blend tot je een smeuïg geheel hebt. Is de pesto wat te korrelig, voeg dan wat olijfolie of een beetje water toe. Is de pesto te nat, doe er dan wat zonnebloempitten bij.
  2. Eet deze vegan pesto met brood als lunch of borrelhapje, of roer een paar lepels door gekookte pasta voor een lekkere maaltijd! (zoals bij dit pasta pesto recept bijvoorbeeld)

Ik hoop dat je deze pesto net zo lekker vindt als ik! Ben je op zoek naar meer lekkers voor op brood? Check mijn vegan walnotenpaté, frisse tomatensalsa of spicy gebakken portobello.

Dit recept bewaren voor later? Pin ‘m dan met dit plaatje 🙂

vegan pesto

3 Antwoorden op “Vegan pesto van bieslook”

  1. […] versie van Chileense empanadas op basis van linzen en daarvoor maakte ik onder andere smeerpaté en vegan pesto die echt nauwelijks onderdoen voor the real deal. Sterker nog, deze vegan recepten ZIJN the real […]

Geef een reactie