Vegan Doetinchem: plantaardig eten in de Achterhoek

vegan doetinchem

Ben je op pad in de Achterhoek en heb je geen idee waar je vegan kunt eten? Zoek niet verder! In Doetinchem, het zogenaamde centrum van de Achterhoek, kun je op meerdere plekken vegan eten en koffie met plantaardige melk bestellen. Ideaal dus als je een dagje in het Verre Oosten bent of als je in de buurt op vakantie bent. Er zijn helaas nog geen echte vegan hotspots in de stad, maar dat mag de spreekwoordelijke pret niet drukken. In dit blog deel ik de leukste vegan Doetinchem plekjes met je!

(laatste update: 8 juli 2020)

Koffietje doen

Zin in een bakkie pleur met sojamelk, havermelk of amandelmelk? Dan kun je in Doetinchem terecht bij Het GevangMeester MokkaStadscafé Simons en Sir James. Het Gevang vind ik zelf altijd heel geinig om te laten zien aan bezoek, want dat is gevestigd in (je raadt het niet) een oude gevangenis. En nog een superlief klein gevangenisje ook 🙂 De koffie is er erg goed en sinds zomer 2020 hebben ze 4 soorten vegan ijskoffie op het menu: Iced Almond Latte, Iced Coconut Latte, Iced Oat Maple Latte en Iced Soya Agave Latte.

Meester Mokka is een heel originele kinderboekenwinkel-slash-koffietentje in een wat rustigere straat van het centrum. Je vindt er kleurrijke cadeautjes en kunt er even chillen met een kopje koffie of thee. Ik haal er graag haver-cappuccino want die is erg lekker en #supportyourlocalbusiness enzo.

Stadscafé Simons zit midden in het centrum (tegenover de kerk) en serveert sojamelk in de koffie. Je kunt er trouwens ook een lekker broodje pulled jackfruit bij eten. Sir James tenslotte zit tegenover Simons en heeft ook sojamelk voor in de koffie.

Wie wat waar

Het Gevang: Nieuwstad 76 in Doetinchem

Meester Mokka: Boliestraat 23 in Doetinchem

Stadscafé Simons: Simonsplein 8 in Doetinchem

Sir James: Omdraai 9 in Doetinchem

vegan doetinchem
Sojacappuccino bij Het Gevang

Zoetigheid

Sinds maart 2020 heeft Doetinchem een heuse cupcakewinkel met een rits vegan opties! Gaabs is de naam en op het menu staan onder andere red velvet cupcakes, lemon meringue taartjes, pannenkoekjes met fruit en nicecream. Het mooie is ook dat alles wat vegan is of vegan kan, op het menu gemarkeerd staat met een groen blaadje. Go Gaabs! Een goede tweede optie is trouwens het vegan rode vruchtentaartje van good old Bakker Bart.

Wie wat waar

Gaabs: Heezenstraat 41 in Doetinchem

Bakker Bart: Simonsplein 9b in Doetinchem

Vegan Doetinchem: lunch

Vegan lunchen is ook geen enkel probleem in Doetinchem. Ga bijvoorbeeld voor een fijne maaltijdsalade bij Stretto, scoor een dikke falafel dürüm bij Dönerix of eet een broodje pulled jackfruit bij Stadscafé Simons.

Stretto, een Italiaans restaurant dat in hartje centrum zit, is mijn grote favoriet. Er staat eigenlijk niks veganistisch op het menu, maar de kok en de bediening zijn erg goed op de hoogte van vegan eten en draaien er hun hand niet voor om om hun risotto of maaltijdsalade te veganizen. Jaren geleden, toen ik nog een babyvegan was en er in Doetinchem nauwelijks plantaardig eten te vinden was, kreeg ik bij Stretto een fantastische maaltijdsalade voor mijn snufferd met daarbij een bakje ‘parmezaan’ van nootjes en edelgist. Mijn dag was gemaakt, dat snap je.

Dönerix is een gouwe ouwe waarvan ik blij ben dat hij ook in Doetinchem zit. Je kunt er een prima falafel dürüm of pita bestellen met een berg groenten en spicy sambalsaus voor zo’n 5 euro. Ik at er laatst één als lunch en zat de rest van de middag tjokvol. Tip: Dönerix zit vlakbij de IJsselpromenade en daar kun je heel fijn je lunch opeten terwijl je over het water uitkijkt en ronddobberende meerkoeten bewondert. (tekst gaat verder na de foto)

vegan doetinchem
Fijn falafelwrappie 🙂

Het vegan broodje van Simons tenslotte is ook om over naar huis te schrijven. Pulled jackfruit, avocadospread en Mexicaanse kruiden… get in my bellyPlus, Simons heeft een heel gezellig terras waar je fijn kunt chillen met een drankje.

Wie wat waar

Stretto: Waterstraat 6 in Doetinchem

Dönerix: Waterstraat 12 in Doetinchem

Stadscafé Simons: Simonsplein 8 in Doetinchem

Vegan Doetinchem: avondeten

De vegan opties schieten als paddenstoelen uit de grond in Doetinchem, en de diner-opties zijn geen uitzondering. Omdat er tegenwoordig heel veel plekken zijn waar je vegan kunt avondeten, maakte ik er een lijstje van. Take your pick!

 • Eetcafé de Gebroeders: dit is toch wel mijn nummer 1 wat betreft avondeten. De Gebroeders is een gezellig (bier)café met een hele goede aparte menukaart voor vegetariërs en veganisten. De zoete aardappelcurry en courgettecarpaccio zijn HEER-LAK. Plus, het restaurant zit op een prima locatie middenin het horecagebied. Je vindt eetcafé de Gebroeders op Grutstraat 10.
 • Stretto: zoals al genoemd eet je hier heerlijke ‘geveganizede’ tomatenrisotto en goed gevulde maaltijdsalades. Je vindt Stretto op Waterstraat 6.
vegan doetinchem
Mijn maaltijdsalade bij Stretto!
 • Tapperij ‘t Raedthuys: hier ging ik een tijdje terug eten en nadat ik er een belletje heen had gedaan om mede te delen dat ik vegan ben, kreeg ik een heerlijke maaltijd van gegrilde en gevulde paprika’s met gierst, noten en andere groenten in een lekker sausje. Ook heel tof: het Raedthuys heeft allerlei lekkere biertjes. Je vindt ‘t Raedthuys op Raadhuisstraat 14.
 • Sir James: deze hippe toko in hartje centrum heeft twee Thais geïnspireerde vegan gerechten op de kaart staan: mangosalade met avocado, rode peper en pinda’s en een kokoscurry met tofu. Je vindt Sir James op Omdraai 9.
 • ‘t Zusje: tot slot nog tapasketen ‘t Zusje! In 2019 ging ik er eten met collega’s en ik kreeg dus een eigen vegan menukaart met daarop allerlei lekkers zoals knolselderij-bitterballen en pitabroodjes met champignon-döner. Het zijn allemaal kleine hapjes, dus van keuzestress is geen sprake want je kunt gewoon alles eten 😉 Je vindt ‘t Zusje op Simonsplein 10.

Nou, hier! Je hoeft als vegan in Doetinchem vanaf nu nooit meer op een slap blaadje sla te kauwen of het zoveelste bord friet-zonder-mayo te bestellen met daarbij een halve liter bier om je verdriet weg te drinken. Ben jij een vegan Doetinchemmer of Achterhoeker? Deel dan je tips voor vegan eten in Doetinchem in de comments hieronder!

Dit blog bewaren op Pinterest? Pin dan het plaatje hieronder! Dan kun je ‘m altijd gemakkelijk terugvinden.

Weten waar je in Doetinchem vegan kunt eten? In dit blog deel ik mijn favo plekjes voor een lekkere plantaardige maaltijd! Vegan Doetinchem for the win :D

Ik typte nog meer blogs met hotspots voor je:

11 Antwoorden op “Vegan Doetinchem: plantaardig eten in de Achterhoek”

 1. […] hip zijn wordt plantaardig eten steeds gemakkelijker! Zo typte ik laatst al een blogje over vegan eten in Doetinchem (jawel) en nu ben ik dus met mijn zusje Alkmaar in […]

 2. Thanx voor de tips! <3
  Ik kom er zelf weleens en was aan het zoeken of er vegan gegeten kon worden. 🙂
  Gaaf, dat je in zevenaar woont, das dicht bij mij.
  smiles 🙂

  1. Geen dank! Ben benieuwd wat je van de vegan opties in Doetinchem vindt 🙂

 3. Erg leuk om te lezen, ik wist niet dat de gebroeders zo’n uitgebreide vega-vriendelijke kaart hadden. Ben er als vegetariër nog nooit geweest! Daar gaat dus verandering in komen.

  1. Leuk! Ik wist het ook niet, tot ik er een keer met een familie-etentje heen ging en ik de vegakaart onder m’n neus kreeg 🙂

 4. WARNING; bij het pannekoekschip hebben ze een vegan burger op de kaart maar die is NIET vegan. Wel Vegetarisch..
  Gelukkig vroegen we t voor de zekerheid nog na

  1. Goed dat je het zegt! Ik ben al een tijdje niet meer bij het Pannenkoekschip geweest. Wel jammer dat dit dan niet goed op hun kaart staat.

 5. Ik zoek en zoek.. ook via google vegan. Het water loopt nu al in me mond, lekker vegan! Zal zeker een bezoekje brengen.

 6. Afgelopen weekend erg blij verrast door Sir James. Mooie kaart met heerlijke vegan opties, gezellige binnentuin, mooie inrichting van het restaurant en een pluim voor de bediening. Aanrader!!

  1. Wat goed om te horen! Daar moet ik ook gauw weer eens heen dus 😀

Geef een antwoord