Snickers bliss balls: awesome dadelballetjes met kokos, pindakaas en pure chocolade

Snickers bliss balls

Hoi peeps! Vandaag deel ik op veler verzoek mijn recept voor Snickers bliss balls met jullie. Oftewel, zoete dadelballetjes met kokossnippers en smeuïge pindakaas, in een laagje van pure chocola. Gruwelijk lekker en ze lijken enorm veel op ‘echte’ Snickers, al zeg ik het zelf. Daarnaast zijn ze ook nog eens vrij makkelijk te maken. Ideaal dus als traktatie of gewoon als awesome tussendoortje!

Snickers bliss balls trakteren: great success!

Toen ik van de week de respectabele leeftijd van 35 jaar bereikte, besloot ik deze dadelballetjes uit te delen op mijn werk. Dat was een vrij groot succes, om meerdere redenen:

  1. Ze zijn superlekker.
  2. Traktaties zijn altijd de shit, want onverwachte snacks zijn de beste snacks.
  3. Iedereen had het over de balletjes, niemand over het feit dat ik vijf-en-fucking-dertig werd (of over het bijbehorende geestelijke en lichamelijke verval).
  4. Ze zijn superlekker.

Maar serieus. Dadelballetjes zijn altijd gemakkelijk te maken, dus ik had binnen een uurtje de benodigde 30 balletjes in elkaar gedraaid om m’n hele afdeling te kunnen voeden. Daarnaast vormen chocola, pinda en kokos een geweldige smaakcombinatie (bij deze props voor de bedenkers van de Snicker). Dus: makkelijk – snel – lekker. Awesome! En voor als je nog niet overtuigd bent gooi ik er even een quote van één van mijn geliefde collega’s tegenaan: “deze balletjes zijn het beste wat me in lange tijd is overkomen.” Ja ja, you heard it. Maken dus!

Snickers bliss balls recept

* Voor circa 12 balletjes

* Bereidingstijd: 15 minuten

Snickers bliss balls
NOM! (De balletjes op het blauwe bordje zijn trouwens notenvrije kokosballetjes. Niet mijn recept maar wel fotogeniek, dus ze mochten erbij op de foto :))

Je hebt nodig:

  • 8 dadels (gewone kleine, geen Medjoul)
  • 3 eetlepels havermout
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels kokos
  • 1 eetlepel cacao
  • Een halve eetlepel agavesiroop
  • 1 reep pure chocolade van 100 gram

Verder nodig:

  • Een blender
  • Een steelpannetje en een diep bord om de chocolade te smelten
  • Satéprikkers

Zo maak je de Snickers bliss balls:

  1. Doe een laagje water in de steelpan en zet deze op het fornuis op hoog vuur.
  2. Doe intussen de dadels, havermout, pindakaas, kokos, cacao en agavesiroop in de blender en blend een paar minuten, tot je een ‘beslag’ hebt.
  3. Draai balletjes van het beslag. Dat doe ik altijd zo: ik pak een beetje beslag en druk dat met één hand in elkaar. Dan leg ik het balletje tussen mijn handen en maak ik hem met draaiende bewegingen mooi glad. Leg alle Snickers bliss balls op een bordje.
  4. Wanneer het water warm is, zet je het vuur wat lager, zodat het water wel blijft pruttelen maar niet heel hard meer kookt. Zet het diepe bord op de pan en leg hierin de chocolade om te smelten. Roer het af en toe een beetje door, dan gaat het wat sneller.
  5. Als de chocolade gesmolten is, ga je de balletjes één voor één door de chocolade halen. Zet eerst een bord klaar om de balletjes die klaar zijn op te leggen. Prik een balletje aan je satéprikker, haal hem door de chocolade, schud een klein beetje af en leg op het bord. Met een vork kun je de balletjes makkelijk van de satéprikker af schuiven. Herhaal dat met de rest. Leg ze als het even kan niet tegen elkaar aan.
  6. Zet het bord met balletjes 10 minuutjes in de koelkast of vriezer zodat de chocolade hard kan worden.
  7. Haal ze eruit en enjoy!

Meer snackballetjes maken? Ik heb ook nog een lekker recept voor pindakaas energy balls🙂

Dit recept voor Snickers bliss balls bewaren op Pinterest? Dat kan heel goed met het plaatje hieronder!

De ideale traktatie en een geniaal tussendoortje: Snickers bliss balls! Deze zoete dadelballetjes met kokos, pindakaas en chocola zijn snel klaar en superlekker.

Gerelateerd

3 Replies to “Snickers bliss balls: awesome dadelballetjes met kokos, pindakaas en pure chocolade”

  1. Yesss lekker!! Ik was al aan het wachten op dit recept! *rent naar de winkel

    1. Haha yay! 😀

  2. Wauw, ziet er goed uit en lekker! Bedankt voor het delen van je recept!

Geef een reactie