Recept: spicy portobello en pitabrood voor lunch

recept spicy portobello's

In de categorie ‘wat zal ik vandaag in vredesnaam eten voor lunch’: probeer eens deze spicy portobello’s met hummus en pitabrood! Portobello’s zijn eigenlijk gewoon grote champignons en kwalificeren als best wel een gave vleesvervanger. De structuur van deze paddo’s doet er al aan denken en als je ze bakt met sojasaus en gerookt paprikapoeder dan worden ze helemaal awesome. Hekje-foodgasm! Combineer de spicy portobello met hummus en pitabroodjes en je hebt een prima lunch – ook voor onderweg trouwens, want koud is het ook goed te eten 8)

Recept spicy portobello met hummus en pitabrood

Ingrediënten (1 persoon):

  • 1 portobello, in reepjes
  • Een halve rode paprika, in reepjes
  • Wat kikkererwten
  • Wat sperziebonen
  • Gerookt paprikapoeder
  • Een flinke scheut sojasaus
  • Eventueel wat knoflookpoeder
  • Eventueel wat liquid smoke
  • Wat plantaardige olie, bijvoorbeeld zonnebloem of kokos
  • 2 pitabroodjes
  • Wat hummus
  • Wat tuinkers voor de garnering

Zo maak je het:

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de portobelloreepjes kort aan. Wanneer ze iets donker beginnen te worden doe je de paprika, kikkererwten en sperziebonen erbij. Bak even mee.
  2. Wanneer de groenten gaar beginnen te worden roer je de gerookte paprikapoeder, sojasaus en eventueel de knoflookpoeder en liquid smoke er doorheen. Verwarm dit en laat het op een laag vuurtje pruttelen.
  3. Toast inmiddels de pitabroodjes.
  4. Als de portobelloreepjes zacht en donkergekleurd zijn is je lunch klaar! Serveer met wat tuinkers (of iets anders groens :p) er overheen en de pita’s en hummus on the side. Je kunt de portobello en hummus op je broodjes doen en zo opeten of gewoon stukjes brood afscheuren en daarmee de portobello’s oppakken, wat ik meestal doe. Je kunt het gerecht trouwens ook prima koud eten.
recept spicy portobello's
Yum!

3 Replies to “Recept: spicy portobello en pitabrood voor lunch”

  1. […] Champignons staan toch wel in mijn top 10 van favoriete vegan ingrediënten. Ze zijn betaalbaar, goed verkrijgbaar en last but not least, ze zijn enorm veelzijdig. Champignons en andere paddenstoelen nemen namelijk heel gemakkelijk smaken in zich op. Combineer dat met hun stevige bite en je hebt een ideale vleesvervanger! Van burgers tot bacon tot pulled ‘pork’, mensen maken de gekste dingen van paddenstoelen. Zelf maak ik ook graag gemarineerde portobello’s, zoals in dit recept voor pita’s met spicy portobello’s, hummus en spruitgroente. […]

Geef een reactie