Gebakken portobello en pitabrood voor lunch

recept spicy portobello's

Ben je op zoek naar een fijn lunchgerecht? Deze spicy gebakken portobello met hummus en pitabrood is heerlijk! Portobello’s zijn eigenlijk gewoon grote champignons, die je heel goed kunt gebruiken als vleesvervanger. De structuur is lekker stevig en met een beetje sojasaus en gerookt paprikapoeder tover je ze zo om in een geweldig hapje. Combineer de gebakken portobello met hummus en pitabroodjes en je hebt een lekkere lunch – ook voor onderweg trouwens, want koud smaakt het net zo goed!

Recept gebakken portobello met hummus en pitabrood

Ingrediënten (1 persoon):

  • 1 portobello, in reepjes gesneden
  • Een halve rode paprika, in reepjes gesneden
  • Wat kikkererwten
  • Wat groenten (ik gebruikte een restje sperziebonen)
  • Gerookt paprikapoeder
  • Een flinke scheut sojasaus
  • Eventueel wat knoflookpoeder
  • Eventueel wat liquid smoke
  • Wat plantaardige olie, bijvoorbeeld zonnebloem of kokos
  • 2 pitabroodjes
  • Wat hummus
  • Wat tuinkers voor de garnering

Zo maak je het:

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de portobelloreepjes kort aan. Wanneer ze iets donker beginnen te worden doe je de paprika, kikkererwten en sperziebonen erbij. Bak even mee.
  2. Wanneer de groenten gaar beginnen te worden roer je de gerookte paprikapoeder, sojasaus en eventueel de knoflookpoeder en liquid smoke er doorheen. Verwarm dit en laat het op een laag vuurtje pruttelen.
  3. Toast inmiddels de pitabroodjes.
  4. Als de portobelloreepjes zacht en donkergekleurd zijn is je lunch klaar! Serveer met wat tuinkers (of iets anders groens) er overheen en de pita’s en hummus erbij. Je kunt de portobello en hummus op je broodjes doen en zo opeten of gewoon stukjes brood afscheuren en daarmee de portobello’s oppakken, wat ik meestal doe. Dit gerecht is koud ook heel lekker, dus je kunt het ook goed van tevoren maken en dan meenemen voor onderweg.
recept spicy portobello's
Yum!

3 Antwoorden op “Gebakken portobello en pitabrood voor lunch”

  1. […] Champignons staan toch wel in mijn top 10 van favoriete vegan ingrediënten. Ze zijn betaalbaar, goed verkrijgbaar en last but not least, ze zijn enorm veelzijdig. Champignons en andere paddenstoelen nemen namelijk heel gemakkelijk smaken in zich op. Combineer dat met hun stevige bite en je hebt een ideale vleesvervanger! Van burgers tot bacon tot pulled ‘pork’, mensen maken de gekste dingen van paddenstoelen. Zelf maak ik ook graag gemarineerde portobello’s, zoals in dit recept voor pita’s met spicy portobello’s, hummus en spruitgroente. […]

Geef een antwoord