Pumpkin spice chai

pumpkin spice chai

Ga je vanavond in chillmodus op de bank? Probeer dan eens deze pumpkin spice chai! De combinatie van warme sojamelk en geurige pumpkin spice maakt van deze chai het Ultieme Winterse Drankje (vind ik dan). En wat ook fijn is: het is lekker snel klaar en –bonus- je hele huis ruikt heerlijk naar chai. Pak er een mooi boek bij (of een leuke serie), warme fluffy sokken aan en je hebt een super relaxte avond te pakken!

Yay chai!

De eerste keer dat ik chai dronk was ik meteen fan. Ik kreeg het recept voor de Indiase klassieker van mijn zusje, die toen in Engeland studeerde en het recept weer had gekregen van twee medestudenten van Indiase afkomst, Kevin en JJ.

Later las ik meer over de culturele achtergrond van Indiase chai. Chai maken en drinken is de Indiase variant op het Engelse ‘tea time’ en wordt het gezien als een manier om de Indiase eigenheid te bevestigen tegenover de Engelse koloniale macht. Daarnaast is het een manier om tot rust te komen en in het nu te zijn.

Ik maakte jarenlang chai volgens het recept van Kevin en JJ. De laatste tijd ben ik er een beetje mee aan het experimenteren geslagen, onder andere met pumpkin spice. Het resultaat? Het maakt je chai extra winters en kerstig; helemaal geschikt voor deze tijd van het jaar dus!

Hoe maak je de pumpkin spice chai?

Deze pumpkin spice chai is makkelijk te maken en is ook nog eens in een handomdraai klaar. Je doet alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje en brengt het aan de kook terwijl je roert. Even laten doorpruttelen en je kunt gaan chillen met je chai.

Je kunt chai trouwens ook gemakkelijk aanpassen naar je eigen smaak. Doe er bijvoorbeeld wat extra zwarte thee in voor een wat sterker bakkie, gebruik eens een andere plantaardige melk of doe er meer suiker in. De mogelijkheden zijn eindeloos 🙂

Het pumpkin spice chai recept!

* Voor 1 beker van 250 milliliter

* Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig:

  • 300 ml ongezoete sojamelk
  • 1 el losse zwarte thee van Lipton
  • 1 tl pumpkin spice kruiden (je kunt een kant-en-klare mix gebruiken of het zelf maken: je mengt dan 1 deel kaneelpoeder met 1 deel gemberpoeder/gemalen nootmuskaat/gemalen kruidnagel/piment)
  • 2 tl suiker
  • Verder nodig: een steelpan en een klein zeefje

Zo maak je de pumpkin spice chai:

Zet een steelpan op het fornuis en doe daar alle ingrediënten in. Roer door terwijl je het geheel aan de kook brengt.

Wanneer de chai kookt draai je het vuur op de laagste stand en laat je het heel even doorpruttelen.

Giet de pumpkin spice chai door een zeefje in je beker en enjoy! Tip: versier je chai met een kaneelstokje, een snufje kaneel of een anijsster voor een extra feestelijk tintje.

Ga jij m’n pumpkin spice chai recept uitproberen? Ik zou het leuk vinden als je het resultaat deelt op social media met de hashtag #rootsandfoods, dan kan ik zien wat je ervan gemaakt hebt! Dat geldt ook voor m’n andere vegan recepten natuurlijk 🙂 ik kan niet wachten om jullie creaties te zien!

2 Antwoorden op “Pumpkin spice chai”

  1. […] thee nodig? Ik heb ook een lekker chai-recept met pumpkin spice voor […]

  2. […] bakken afkoelen op een rooster en je krijgt lekker knapperige gemberkoekjes. Heerlijk bij een kopje chai latte of kurkuma latte! (tekst gaat verder na de […]

Geef een reactie