Over mij

Hola! Ik ben Sara en al sinds ik mijn mond open kan doen ben ik groot fan van eten. Toen ik wat jaartjes later leerde een pen vast te houden, kwam daar ook nog eens schrijven als Grote Hobby bij. Het moest er dus een keer van komen dat ik een food blog zou starten. En dat is Roots & Foods geworden!

De focus was meteen duidelijk: het moest een vegan blog worden (planteneter sinds 2015 y’all!) met aandacht voor mijn roots, oftewel wortels. Ik ben half Chileens en half Nederlands, waardoor ik ben opgegroeid met een fijne mix van Zuid-Amerikaans en Nederlands eten.

vegan blog
Bij Melief!

Je vindt op Roots & Foods dan ook heel veel vegan recepten met een link naar Zuid-Amerika. Denk aan deze kruidige bonenstoofpot of deze altijd lekkere maïspastei. En daarnaast plaats ik vooral recepten die je met minimale inspanning en dito budget from scratch maakt, want daar hou ik van. 🙂

Met de tijd is Roots & Foods een breder blog geworden, waar ik niet alleen recepten deel, maar waar ik ook schrijf over moestuinieren, zelf specerijenmixen maken en langzamer leven. Want dat kunnen we allemaal wel een beetje gebruiken in deze hypersnelle wereld.

Dus: wil je (vaker) vegan eten of wat meer met je eten in contact staan door zelf groenten te verbouwen of fruit en noten te plukken? Zie je een wat slomer leven met meer aandacht voor je omgeving en jezelf wel zitten? Wees dan welkom op Roots & Foods! Heel veel leesplezier!