Energy balls met pindakaas (geen blender nodig!)

energy balls

Deze energy balls met pindakaas zijn een lekker smeuïge snack die goed vult en belachelijk makkelijk te maken is – je hebt zelfs geen blender nodig! Een ideaal hapje voor tussendoor of om de 4-uur-dip mee tegen te gaan, want de combi van pindakaas en havermout geeft je gegarandeerd een energieboost. Hoe je ze maakt lees je in dit blog!

Meteen naar het recept

AMAZEBALLS!!1

Iedereen die me een beetje kent weet dat ik dol ben op voedsel in balletjesvorm (zie ook dit recept voor köfte en deze fantastische Snickers-balletjes). Ze passen fijn in je lunchbox, je popt er gemakkelijk eentje in je mond als tussendoortje en tot slot is energy balls maken letterlijk een kwestie van blenden of mixen, balletjes draaien en de boel even laten chillen in de koelkast. Dus: makkelijk – lekker – snel – goed te transporteren. Win!

Pindakaas energy balls!

Waarschijnlijk zijn heel veel mensen het hartgrondig met me eens als ik zeg dat pindakaas alles beter maakt. True story. Ik lepel het soms rechtstreeks uit de pot m’n gezicht in, gewoon omdat het kan. Anyway, in mijn energy balls recept speelt pindakaas de hoofdrol. Het maakt van de balletjes een fijne romige snack, die goed vult. De combi met de agavesiroop en vanille geeft de balletjes een lekkere zoet-zoutige smaak.

Deze pindakaas energy balls zijn een lekker smeuïge en vullende snack, die je in 5 minuten in elkaar draait - geen blender nodig!

Energy balls recept

* Ongeveer 10 balletjes

* 5 minuten bereidingstijd

Ingrediënten:

  • 1 cup havermout (ik gebruik hiervoor theekopjes van 200 ml)
  • 1/2 cup pindakaas
  • 1/2 cup gemalen lijnzaad
  • 1/3 cup agavesiroop
  • 1 tl vanille-essence (of gebruik wat vanillesuiker en doe er wat minder agavesiroop in)
  • 1 tl pumpkin spice of kaneel

Zo maak je ze:

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en meng goed door elkaar met je handen.
  2. Draai er balletjes van en laat deze een half uurtje afkoelen in de koelkast.
  3. En klaar ben je! Eet je energy balls als tussendoortje, neem ze mee naar school of werk of eet ze gewoon meteen op, het is jouw feestje 🙂

Ga je deze energy balls maken? Supercool! Post ze dan vooral even op social media met de hashtag #rootsandfoods, dan kan ik meekijken naar je creatie! 😀

Tip: bewaar dit blog op Pinterest met het plaatje hieronder en je vindt ‘m supermakkelijk weer terug!

Deze energy balls met pindakaas en havermout zijn een fijne smeuïge snack, die goed vult en in 5 minuten klaar is. Ideaal als energizing 4-uurtje!

Eén antwoord op “Energy balls met pindakaas (geen blender nodig!)”

  1. […] Meer snackballetjes maken? Ik heb ook nog een lekker recept voor pindakaas energy balls!  […]

Geef een antwoord