Courgette maaltijdsalade met quinoa en kurkumakool

courgette maaltijdsalade

Lente is hier en dus is het weer tijd voor fijne salades, vind ik! Een nieuwe favoriet in Casa Roots & Foods is deze courgette maaltijdsalade met rokerig gebakken oesterzwammen en knapperige kurkuma-kool. Een lekker lichte salade, waarin de smaken elkaar mooi aanvullen. In dit blog laat ik je zien hoe je ‘m maakt!

Meteen naar het recept

Saladetijd

Lente is voor mij altijd saladetijd, want het wordt warmer en dus eet ik het liefst lichter voedsel. Plus, als de zon zich laat zien ga ik liever chillen in m’n tuin dan dat ik urenlang in de keuken sta om allerlei ingewikkelde gerechten te fabriceren 🙂 Maar: je kunt deze courgette maaltijdsalade natuurlijk op ieder moment in het jaar eten. Het is jouw feestje! (tekst gaat verder na de foto)

courgette maaltijdsalade
Njam!

Hoe maak je courgette maaltijdsalade?

Basically in vier stappen. Nummer 1 is 50 gram quinoa koken. Twee is een bakje oesterzwammen bakken in lekker gerookt paprikapoeder (yum!). Drie is een halve courgette ‘spiralizen’ (is hier al een Nederlands woord voor?), oftewel er spaghetti van maken. Ik heb daar een handig apparaatje voor, dat ik voor twee tientjes kocht bij Bol.com, je kunt ‘m hier bekijken als je interesse hebt. De courgette bak je vervolgens even op. De vierde en laatste stap is al het bovenstaande, plus nog wat sla en kurkuma-kool leuk bij elkaar leggen op een bordje. Kortom, prima te doen 🙂

Kurkuma-kool?

Ik kan me voorstellen dat het concept kurkuma-kool wat vragen oproept 🙂 Je ziet het tenslotte niet zomaar overal in de schappen liggen! Kurkuma-kool is gefermenteerde kool met kurkuma. Ik kreeg hier een potje van van het toffe merk SauerCrowd en het past perfect bij deze maaltijdsalade. Geeft het geheel een lekker knapperige bite! Je kunt de kurkuma-kool bestellen in de webshop van SauerCrowd.

Het recept voor courgette maaltijdsalade

Aantal personen: 2

Kooktijd: 30 minuten

Keukenapparatuur: spiraalsnijder

Ingrediënten:

  • 50 gram tricolore quinoa
  • 150 gram oesterzwammen
  • Een halve courgette
  • 2 flinke handen rucolamix
  • 4 eetlepels kurkuma-zuurkool
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Wat olijfolie
  • Snuf zeezout
  • Eventueel pompoenpitten voor garnering

Zo maak je de courgette maaltijdsalade:

  1. Kook de quinoa 10 minuten in ruim water met het bouillonpoeder.
  2. Snijd intussen de oesterzwammen in reepjes en ‘spiralize’ de courgette zodat het een soort spaghetti wordt.
  3. Bak de oesterzwammen in een klein beetje olijfolie en wat gerookt paprikapoeder, totdat ze zacht en lichtbruin worden. Heb je geen gerookt paprikapoeder in huis dan is gewoon paprikapoeder ook prima.
  4. Bak de courgette-spaghetti in een klein beetje olijfolie voor ongeveer 3 tot 5 minuten. Het mag iets zacht worden, maar niet té.
  5. Pak 2 borden en leg op ieder bord een hand rucolamix, de helft van de quinoa, courgette en oesterzwammen en 2 eetlepels kurkuma-kool. Maak de salade af met wat zeezout en eventueel pompoenpitjes. Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan met het plaatje hieronder!

courgette maaltijdsalade

Meer fijne receptjes met gefermenteerde kool? Deze kimchi burger is ook behoorlijk awesome!

– Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met SauerCrowd. –

One Reply to “Courgette maaltijdsalade met quinoa en kurkumakool”

  1. […] in meer quinoa? Deze maaltijdsalade van quinoa met oesterzwammen en courgetti is ook erg […]

Geef een reactie