Supersnelle carrot cake havermout met kokos en rozijnen

carrot cake havermout

Carrot cake havermout is naar mijn idee één van de beste ideeën sinds gesneden brood. Het is warm, zoet en serieus taart-achtig en dat maakt het een superfeestelijk herfstontbijt. Het nadeel van veel havermoutrecepten vind ik dat je er best lang mee bezig bent en dat je vaak achterblijft met aangebrande pannen en dat soort ellende. Daarom maakte ik dit supersnelle recept waarvoor je geen pannen nodig hebt en wat gewoon in 5 minuten klaar is. Voor de ochtenden waarop alles snel-snel moet en je toch een lekker ontbijt wilt eten 🙂

Carrot cake havermout, supercombo!

Dit is verreweg één van mijn favoriete ontbijtjes. Dat komt omdat de smaken mooi met elkaar combineren en omdat je relatief gemakkelijk en met goedkope ingrediënten de smaak van worteltaart kunt namaken. Je mengt simpelweg geraspte worteltjes, rozijnen, kaneel, nootjes en wat zoetmiddel (suiker of agavesiroop bijvoorbeeld) en het komt al flink in de buurt! Samen met de warme havermout is dit een fijn vullend en lekker zoet ontbijt.

Lekker makkelijk havermoutontbijt

Mijn carrot cake havermout is niet alleen lekker, maar ook makkelijk en snel te maken. Zoals gezegd vind ik veel havermoutrecepten wat omslachtig en langdradig. Vaak moet je alles laten opwarmen in een steelpannetje (duurt lang!) en koekt de havermout tijdens het koken aan de bodem van de pan en moet je dat later weer schoonmaken.

Omdat ik dat superstom vind (maar ik wel havermout wil eten), ben ik gaan experimenteren met het bereiden in de magnetron. En daar kwam dit recept uit! Hoe je het maakt? Je doet havermout, water en kaneel op een bordje, zet dat 2 minuutjes in de magnetron, doet de worteltjes, rozijnen, kokos en zoetmiddel erbij en klaar ben je. Easy as pie!

Recept carrot cake havermout

* Voor 1 persoon

*Bereidingstijd 5 minuten

carrot cake havermout

Dit heb je nodig:

 • 1/4 kopje havermout (ik reken met een kopje van 200 ml)
 • 1 kopje water
 • 1 theelepel kaneel
 • 3 eetlepels geraspte wortel
 • 1 eetlepel rozijnen
 • 1 eetlepel kokos (geraspt of snippers)
 • Wat zoetmiddel (bijvoorbeeld wat agavesiroop of wat rietsuiker)
 • Eventueel wat nootjes voor er overheen

Verder nodig:

 • Een magnetron
 • Een rasp
 • Een kopje van 200 ml

Zo maak je de carrot cake havermout:

 1. Meng in een diep bord de havermout, het water en de kaneel. Roer goed door.
 2. Zet het bord 2 minuten in de magnetron op 800 watt.
 3. Haal het bord uit de magnetron en voeg de wortel toe. Als het wat droog is kun je een half kopje extra water toevoegen.
 4. Bestrooi je carrot cake havermout met rozijnen, kokos, wat zoetmiddel en eventueel nootjes.
 5. Enjoy!

Ik hoop dat je deze carrot cake havermout net zo fijn vindt als ik 🙂 ga je hem maken? Drop dan een fotootje op social media met #rootsandfoods erbij, dan kan ik het zien!

Tip: je kunt dit recept makkelijk bewaren op Pinterest met het plaatje hieronder.

carrot cake havermout

Geef een reactie