Carrot cake havermout met kokos en rozijnen

carrot cake havermout

Carrot cake havermout is zoet, warm en serieus taart-achtig en dat maakt het een megafeestelijk ontbijt! Plus hij is snel klaar en helemaal foolproof. En dat is ‘s ochtends wel vrij belangrijk 😉

Carrot cake & havermout, supercombo!

Havermout klinkt altijd een beetje suf, maar pimp het met worteltjes, rozijnen, kaneel en walnoten en je hebt ineens een superlekker ontbijt! Naast dat de smaken goed combineren, is het een lekker vullend gerecht en maak je het gemakkelijk met ingrediënten die je vaak wel in huis hebt óf gemakkelijk in huis kunt halen.

Makkelijk havermoutontbijt

Ontbijt maken moet voor mij vooral makkelijk zijn. Veel havermoutrecepten zijn dat niet, omdat je (1) eeuwig bezig bent met de boel aan de kook brengen; (2) de hele tijd moet opletten dat de sojamelk niet overkookt en (3) je achteraf alle aangekoekte havermout van de bodem van de pan mag schrobben.

Omdat ik dat superstom vind maar ik wel havermout wil eten, ben ik dingetjes gaan uitproberen. De havermout van tevoren weken. Alles nuken in de magnetron. You name it. En uiteindelijk kwam daar dit recept uit, wat supermakkelijk en -snel is!

Recept carrot cake havermout

* Voor 1 persoon

*Bereidingstijd 5 minuten (+ ‘s avonds vast de havermout in de week zetten)

carrot cake havermout

Dit heb je nodig:

 • 60 gram havermout
 • 1 kopje amandelmelk of sojamelk
 • 1 theelepel kaneel
 • 3 eetlepels geraspte wortel
 • 1 eetlepel rozijnen
 • 1 eetlepel kokos (geraspt of snippers)
 • Wat zoetmiddel (bijvoorbeeld agavesiroop of rietsuiker)
 • Eventueel wat walnoten voor er overheen

Verder nodig:

 • Een rasp
 • Een steelpan

Zo maak je de carrot cake havermout:

 1. Doe de avond van tevoren de havermout in een steelpan. Giet er water bij totdat de havermout net onder water staat. Laat dit op je fornuis staan.
 2. ‘s Ochtends giet je de havermout af en doe je alle andere ingrediënten erbij, behalve het zoetmiddel, de kokosrasp en de nootjes.
 3. Breng het geheel al roerend aan de kook en draai dan het vuur uit. De havermout hoeft niet meer te koken omdat hij al geweekt is.
 4. Giet je carrot cake havermout in een leuk kommetje en bestrooi met de kokos, zoetmiddel en walnoten.
 5. Enjoy!

Ik hoop dat je deze carrot cake havermout net zo fijn vindt als ik 🙂 ga je hem maken? Drop dan een fotootje op social media met #rootsandfoods erbij, dan kan ik het zien!

Tip: je kunt dit recept makkelijk bewaren op Pinterest met het plaatje hieronder.

carrot cake havermout

Geef een antwoord