Yummy lunchbroodje met gemarineerde champignons en avocado

gemarineerde champignons

Gemarineerde champignons zijn niet alleen heerlijk als avondeten of bij de borrel, je kunt er ook een geniaal broodje mee maken voor de lunch. In dit recept combineer ik licht pittige gemarineerde champignons met frisse sla en romige avocado. Dat gaat allemaal samen op een knapperig afgebakken broodje voor een makkelijke en superlekkere maaltijd. Vegan lunch 2.0!

Gemarineerde champignons als vleesvervanger

Champignons staan toch wel in mijn top 10 van favoriete vegan ingrediënten. Ze zijn betaalbaar, goed verkrijgbaar en last but not least, ze zijn enorm veelzijdig. Champignons en andere paddenstoelen nemen namelijk heel gemakkelijk smaken in zich op. Combineer dat met hun stevige bite en je hebt een ideale vleesvervanger! Van burgers tot bacon tot pulled ‘pork’, mensen maken de gekste dingen van paddenstoelen. Zelf maak ik ook graag gemarineerde portobello’s, zoals in dit recept voor pita’s met spicy portobello’s, hummus en spruitgroente.

Hoe maak je de gemarineerde champignons?

Nou, heel makkelijk en snel! Voor dit recept hoeven de champignons niet uren te marineren. Je snijdt ze simpelweg in plakjes, doet ze samen met de marinade in de koekenpan en laat ze lekker even pruttelen, zodat de smaken in de champignons kunnen trekken. Beleg je broodjes en klaar ben je!

Recept broodje gemarineerde champignons

* Voor 2 broodjes

* Bereidingstijd ca. 30 minuten

gemarineerde champignons

Je hebt nodig:

  • 200 gram champignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1 theelepel sambal
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • Wat zonnebloemolie
  • 2 afbakbroodjes
  • 1 avocado
  • Wat verse sla
  • 2 eetlepels gefrituurde uitjes

Verder nodig:

  • Een oven
  • Snijplank en mes
  • Koekenpan en houten lepel of spatel

Zo maak je je broodje gemarineerde champignons:

  1. Verwarm de oven voor om straks de broodjes af te bakken (check op de verpakking op hoeveel graden je moet voorverwarmen).
  2. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en doe de champignons, tomatenpuree, paprikapoeder, sambal en knoflookpoeder erbij. Roer goed door en laat op een zacht vuurtje 10 minuten pruttelen.
  4. Doe intussen de broodjes in de oven en snijd de avocado door midden en in plakjes.
  5. Wanneer de marinade in de champignons is getrokken en de champignons wat geslonken zijn, zijn ze klaar.
  6. Wanneer de broodjes afgebakken zijn, snij je ze doormidden en beleg je ieder broodje met een pluk sla, een paar lepels gemarineerde champignons, een halve avocado (in plakjes) en wat gefrituurde uitjes. Eet smakelijk!

Ga jij dit fijne lunchbroodje maken? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Laat het me weten in de comments hieronder of post je creaties op social media met #rootsandfoods erbij, dan kan ik het allemaal volgen 🙂

Tip: bewaar dit recept op Pinterest met het plaatje hieronder!

Dit vegan lunchbroodje combineert pittige gemarineerde champignons met frisse sla en romige avocado op een knapperig broodje. Vegan lunch 2.0!

Gerelateerd

Geef een reactie