Vegan pesto van bieslook

vegan pesto

Vegan pesto klinkt een beetje tegenstrijdig, aangezien pesto normaal gesproken barst van de kaas. Maarrr: pesto is prima te veganizen! Vervang de kaas bijvoorbeeld door vegan kaas of gebruik edelgistvlokken. Je proeft echt geen verschil! (althans, ik niet :p) Voor dit pesto-recept gebruikte ik bieslook als basis en verder mikte ik er onder andere edelgist, walnoten en zonnebloempitten bij. De bieslook maakt de vegan pesto net wat scherper dan pesto van basilicum, maar de pittige smaak wordt ook weer wat uitgebalanceerd door de walnoten en zonnebloempitten. Deze pesto is echt een aanrader en één van mijn favo vegan recepten. Maken dus 8)

Recept vegan pesto van bieslook

Je hebt nodig (voor 1 potje):

  • 50 gram bieslook, in grove stukken gesneden
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels edelgist (te koop bij o.a. de Tuinen)
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • Ook nodig: een blender met S-vormig mes

Zo maak je het:

  1. Mik alles in de blender en blend tot je een smeuïg geheel hebt. Is de pesto wat te korrelig, voeg dan wat olijfolie of een beetje water toe. Is de pesto te nat, doe er dan wat zonnebloempitten bij.
  2. Eet deze vegan pesto met brood als lunch of borrelhapje, of roer een paar lepels door gekookte pasta voor een lekkere maaltijd! (zoals bij dit pasta pesto recept bijvoorbeeld)
vegan pesto
Yum!

Gerelateerd

Geef een reactie