Vegan kippensoep met kurkuma en veggies

vegan kippensoep

Ga jij ook zo enorm slecht op deze Noordpooltemperaturen? Nou, ik wel. Reden te meer dus om je vierkant te schransen aan comfort food! Vandaag deel ik een recept voor vegan kippensoep vol groenten en specerijen. Lekker verwarmend, vullend en een klein beetje pittig door de verse gember, kurkuma en cayennepeper. En had ik al gezegd dat ‘ie in een half uurtje klaar is? Awesome!

Vegan kippensoep, keiharde nostalgie!

Kippensoep valt ongeveer in dezelfde categorie als dikke fluffy pannenkoeken en broodjes pindakaas; het is van dat eten waarvan je je instant beter voelt. Ik slobberde als kind bijvoorbeeld liters kippensoep weg als ik verkouden was, als ik weer eens op m’n gezicht was gegaan bij het buitenspelen of als ik het gewoon koud had. Kortom: comfort food!

Toen ik veganist werd was het dan ook best wel een noodzaak om een vegan kippensoep recept te fixen. Na wat experimenteren kwam ik op het recept hieronder, met lekker winterse groenten zoals bloemkool en winterpeen, plus een royale dosis verwarmende specerijen zoals verse kurkuma, verse gember en cayennepeper. Voeg daar de kipstukcjes van Vivera aan toe en je hebt een fijn, troostend soepje waarmee je heerlijk kunt chillen op de bank.

Pro-tip: maak een pan van deze vegan kippensoep en vries hem in voor als je geveld wordt door de griep of je gewoon ellendig voelt. Toekomst-jij zal je dankbaar zijn!

Hoe maak je vegan kippensoep?

Nou, easy peasy! Je fruit de ui en knoflook, doet de specerijen, groenten en kipstukcjes erbij en tot slot voeg je het water toe en laat je het even pruttelen. Flats sojamelk erin en BOO-YA, klaar ben je! Eet je vegan kippensoep met brood, verse koriander en eventueel gefrituurde uitjes en wat druppels chili-olie. Maar mik er vooral op wat jij lekker vindt, het is jouw feestje! 😀

Recept: vegan kippensoep

* 3 – 4 kommen soep

* 30 minuten bereidingstijd

vegan kippensoep

Dit heb je nodig:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, in kleine stukjes
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 2 cm verse kurkuma, geraspt
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 laurierblad
  • 1 pak kipstukcjes (Vivera)
  • Roosjes van een halve bloemkool
  • ½ winterpeen, in plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 100 ml ongezoete sojamelk
  • 500 ml water
  • Wat zout of eventueel bouillonpoeder
  • Een lepeltje kokosolie
  • Eventueel om te garneren: verse koriander, gefrituurde uitjes, wat druppeltjes chili-olie

Zo maak je de vegan kippensoep:

  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui.
  2. Voeg wanneer de ui glazig wordt de knoflook toe en bak deze even mee op een laag vuurtje. Heb je een waterkoker, kook dan intussen vast het water.
  3. Voeg dan de gember, kurkuma, kurkumapoeder, cayennepeper, kipstukcjes en groenten aan de pan toe en roer door. Laat het geheel een paar minuutjes rustig bakken.
  4. Doe het water en het laurierblad in de pan en roer door. Als je bouillonpoeder gebruikt, voeg dat dan ook toe.
  5. Laat de soep 10 minuten op een middellaag vuurtje koken.
  6. Giet dan de sojamelk erbij en breng de soep opnieuw aan de kook. Wanneer de soep kookt draai je het vuur uit.
  7. Serveer met brood en eventueel met gehakte koriander, gefrituurde uitjes en wat druppels chili-olie er overheen.

Eet smakelijk! En als je deze vegan kippensoep ook gaat maken, gooi dan even een fotootje op social media met #rootsandfoods erbij, dan kan ik het resultaat zien 😀

Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Vivera.

Meer soep? Ik heb een hele categorie met vegan soep recepten! Doe er je voordeel mee 🙂

Gerelateerd

Geef een reactie