Vegan frittata van kikkererwtenmeel

vegan frittata

En toen was het even rustig op Roots and Foods! Ik had wat me time nodig om relaxed te kunnen werken aan nieuwe recepten. Maar I’m back en vandaag deel ik een recept voor vegan frittata! Deze frittata van kikkererwtenmeel kun je gemakkelijk van tevoren maken (mealprep alert!), hij doet het prima in je lunchbox en je kunt er ook nog eens al je groenterestjes in kwijt. Heel fijn dus!

Hoe maak ik het vegan: frittata van My Happy Kitchen

Voor dit blog ‘veganizede’ ik de geitenkaasfrittata’s van collegablogger Anne-Marie van My Happy Kitchen. Zoals sommige lezers weten doe ik wel eens mee aan de Foodblogswap, waarbij je een recept van een ander foodblog kookt en daar je eigen twist aan geeft. Anne-Marie kookt zonder pakjes en zakjes (AWESOME) en mét boter, room en kaas, aldus haar header. Hashtag uitdaging voor een vegan blogger als ik dus!

De frittata sprak me meteen aan, want: superlekker en handig om mee te nemen naar werk. Maar hoe maak je een gerecht dat hoofdzakelijk uit eieren bestaat vegan? Na wat mislukte pogingen met silken tofu dacht ik aan een recept voor omeletten van kikkererwtenmeel dat ik graag maak. En JAAAA, kikkererwtenmeel bleek een prima eivervanger!

Anyway, voor deze vegan frittata maak je een beslag van kikkererwtenmeel, water, baksoda en kala namak (een soort zout dat je gerecht een eigeur en –smaak geeft). Ik kiepte er vervolgens verse munt in, plus wat doperwtjes, broccoli, zoete aardappelblokjes en verkruimelde tofu als vervanger voor de geitenkaas. Giet het in leuke muffinvormpjes, een kwartiertje afbakken en BAM, klaar!

Vegan frittata for the win!

Het resultaat? Vet gezellige vegan frittata’tjes in muffinvorm, tjokvol groenten en kruiden, die zowel warm als koud prima te nassen zijn. Ik neem ze al een paar dagen mee naar mijn werk en ze zijn 100% lunchbox-approved.

Het mooie is dat deze vegan frittata ook MEGA zero waste is. Je kunt er namelijk al je groente- en vleesvervanger-restjes in kwijt en zo kun je eindeloos variëren! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Oosterse frittata met paprika, taugé, witte kool, tempeh en gember, bestrooid met gefrituurde uitjes.
  • Mexicaanse frittata met maïs, kidneybonen, paprika, oregano, koriander, komijn en chilipoeder.
  • Of: Indiase frittata met aardappel, bloemkool en garam masala!

Recept: vegan frittata

* 12 muffins

* 30 minuten bereidingstijd

vegan frittata

Dit heb je nodig:

  • 130 gram kikkererwtenmeel
  • 350 ml water
  • 1 tl zout of als je hebt, kala namak
  • ½ tl baksoda
  • Een paar blaadjes gehakte munt
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • ½ zoete aardappel, in kleine blokjes
  • 2 el diepvriesdoperwtjes
  • 2 roosjes broccoli, in stukjes
  • 75 gram stevige tofu, het water eruit gedrukt
  • Een muffinvorm met eventueel papieren muffinbakjes
  • Eventueel pompoenpitten om te bestrooien

Zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Kook intussen in een steelpannetje de zoete aardappel en doperwten ongeveer 6 minuten. Leg tijdens het koken een vergiet of grote zeef op de pan met daarin de broccoli, zodat deze meestoomt.
  3. Fruit de ui even kort in een koekenpan.
  4. Doe het kikkererwtenmeel in een beslagkom en giet hier het water bij terwijl je roert met een vork of garde. Roer het zout en de baksoda er doorheen en daarna de munt en groenten. Verkruimel de tofu boven de kom.
  5. Dit beslag giet je vervolgens in de muffinvorm (heb je een metalen muffinvorm, vet hem dan eerst in of bekleed met papieren muffinbakjes).
  6. Bak de vegan frittata 15 minuten in het midden van de oven.
  7. Serveer de muffins warm met een salade, bestrooi ze met pompoenpitten of bewaar ze en neem ze koud mee in je lunchbox. Lekkahhh!

Ga je deze vegan frittata maken? Zet dan even een fotootje op Facebook of Instagram en tag me met #rootsandfoods, dan kan ik het resultaat zien! 😀

Gerelateerd

3 Replies to “Vegan frittata van kikkererwtenmeel”

  1. Leuk dat je de uitdaging bent aangegaan om als vegan-eter zo’n recept om te zetten!
    Het ziet er erg lekker uit! Hopelijk tot een volgende Foodblogswap!

  2. […] een clubje foodbloggers dat met enige regelmaat elkaars recepten kookt/bakt en daar onder de naam Foodblogswap een leuke twist aan geeft. Zo kwam ik op haar recept voor raw dadel brownies met dadels, walnoten […]

  3. […] lekker je eigen draai aan, zodat het een nieuw, blits recept wordt! Zo maakte ik eerder al vegan frittata’s en raw dadel brownies van andere […]

Geef een reactie