Romanesco ovenschotel met vegan spekjes

romanesco ovenschotel

Deze romanesco ovenschotel is het nieuwste recept in mijn comfort food collectie! Romanesco is niet alleen een wild fotogenieke groente, de vrolijke puntkooltjes doen het ook prima in lekker winters voer. Zoals dit recept! Mijn romanesco ovenschotel combineert het beste van een ovenschotel met het beste van een stamppot. Het is een mix van gestampte aardappelen en gekookte romanescoroosjes, getopt met knapperig gebakken vegan spekjes, plakjes champignon en vegan strooikaas. Even in de oven en *ta-daa!* je hebt een lekker vullend, squishy gerecht met een crispy randje!

Recept romanesco ovenschotel 

Je hebt nodig (voor 2 personen):

  • 1 romanesco, in roosjes
  • 150 gram kruimige aardappelen, ongeschild en in blokjes
  • Een scheutje olijfolie
  • Een half bakje champignons, in plakken
  • Een half bakje vegan spekjes (ik gebruikte die van Vivera)
  • Een hand rauwe cashewnoten
  • 2 eetlepels edelgist
  • Wat zeezout en zwarte peper
  • Ook nodig: een oven en ovenschaal

Zo maak je de romanesco ovenschotel:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng in een grote pan een laag water aan de kook. Doe de aardappelen erin en kook 5 minuten.
  3. Na de 5 minuten doe je de romanesco erbij. Breng weer aan de kook en kook weer 5 minuten.
  4. Zet dan het vuur uit en giet de groenten af. Laat ze even afkoelen in het vergiet.
  5. Verhit intussen een deel van de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin op een middellaag vuurtje de spekjes en de champignons, tot ze bruin kleuren.
  6. Terwijl de spekjes bakken, maak je de vegan strooikaas. Hak de cashewnoten in kleine stukjes (doe ze eventueel even in de blender) en vermeng met de edelgist, zout en peper.
  7. Vet een ruime ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Doe hierin eerst de aardappelen en romanesco. Druk ze iets uit elkaar met een vork. Doe daarna de vegan spekjes en champignons erbij. Top alles met de vegan strooikaas.
  8. Zet de schaal voor een minuut of 10 in de oven. Serveer in diepe borden.
romanesco ovenschotel
Lekkaaahhh 8)

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de laatste weken heb ik zó’n behoefte aan comfort food, niet normaal. Ik wil eigenlijk gewoon sloten warme chocomelk drinken en ‘GET IN MY BELLY’ roepen tegen borden vol dampend, calorierijk voedsel xD Maar dan echt. Vraagt jouw maag ook om comfort food, check dan hier mijn comfort food recepten!

Gerelateerd

Geef een reactie