Recept: tomatensalsa op z’n Chileens

makkelijke tomatensalsa

Dit recept voor tomatensalsa is één van mijn favoriete smaakmakers. De pittige ui en de zoete tomaat zijn namelijk een heerlijke combi waarmee je menig gerecht wat spannender kunt maken. Eet de salsa bijvoorbeeld op een broodje met hummus of plakken avocado, dip er stukjes toast in als borrelhapje of doe een beetje op je bord bij het avondeten; vooral aardappels, gegrilde groenten en vleesvervangers smaken er meteen veel lekkerder mee! In Chili heet dit tomatensalsa recept ‘pebre’, een verbastering van het woord peper, maar of je er een groene peper in doet is aan jou. Zonder is ‘ie namelijk ook heel lekker. Eet smakelijk!

Recept tomatensalsa op z’n Chileens

Ingrediënten (voor 1 flinke bak):

  • 1 witte ui, in grove stukken
  • 6 grote rijpe tomaten, in grove stukken (liefst roma- of vleestomaten want die hebben veel smaak)
  • 1 bosje verse peterselie
  • sap van 1 citroen
  • een scheutje olijfolie
  • wat zout en zwarte peper naar smaak
  • voor de liefhebbers van pittig: een groen pepertje, ontdaan van de zaadjes en zaadlijsten
  • Ook nodig: een blender met S-vorming mes (tenzij je heeeeel goed groente kunt snipperen)

Zo maak je het:

  1. Doe de ui in de blender en blend even zodat de stukken wat kleiner zijn.
  2. Voeg de tomaten, peterselie, citroen, olijfolie en eventueel de peper toe en blend nog even. De stukken tomaat moeten uiteindelijk net iets groter zijn dan de ui.
  3. Maak af met wat zout en zwarte peper.
  4. Enjoy!

Tip: dit tomatensalsa recept is erg lekker bij groentenrijst of Chileense pompoenbroodjes.

makkelijke tomatensalsa
Yum!

Gerelateerd

3 reacties

  1. […] met tomatensalsa, avocado of gewoon zo als […]

  2. […] mijn favoriete vegan recepten geworden. Serveer ze met een salade als avondmaaltijd, maak er een tomatensalsa bij en eet ze bij de borrel, of schuif ze gewoon zo naar binnen. Succes […]

Geef een reactie