Recept: Thaise lunch soep voor on the go

lunch soep

Soep is toch wel echt mijn favo lunchoptie. In de zomer is het lekker licht en in de winter lekker warm; win-win dus! Het enige nadeel is dat je je soepje niet zo makkelijk meeneemt naar school of werk en dat het vaak nog maar de vraag is of je het ter plekke kunt opwarmen. Daarom fix ik m’n lunch soep sinds een tijdje in etappes; ik neem een saladeshaker gevuld met noodles, bouillon, tofu en groenten mee naar kantoor en wanneer ik trek krijg gooi ik de shaker vol met heet water. Doorroeren, even wachten en je hebt een helder soepje vol groenten. Easy peasy lemon squeezy. Het recept uit dit blog is gebaseerd op Thaise groentesoep, omdat in die soepen de groenten vaak kort gekookt worden en dus knapperig blijven, net als in mijn soep. Plus, dan kun je er noodles in doen en ik *hartje* noodles. Fijne lunch!

Recept Thaise lunch soep

Ingrediënten (1 persoon):

De basis:

  • 1 handje noodles die je niet hoeft te koken (ik gebruik dunne rijstnoodles van de Jumbo. Heb je geen noodles dan kun je ook een restje gekookte rijst gebruiken)
  • 1 handje tofu, in blokjes
  • 1/2 bouillonblokje of 1/2 eetlepel bouillonpoeder
  • 1 bosui, in stukjes
  • Een achtste komkommer, in reepjes
  • Een pluk verse koriander, gesnipperd
  • 1 centimeter verse gember, in kleine stukjes
  • Een kwart rood pepertje, in kleine stukjes en de pitjes eruit
  • 2 partjes limoen
  • Een saladeshaker of een andere beker van ongeveer 600-700 milliliter

Dit kun je er nog meer in doen:

  • 2 bladeren paksoi, in reepjes
  • 1/2 wortel, geraspt
  • 1/2 paprika, in reepjes
  • Champignons uit een potje
  • Maïs uit blik
  • Edamameboontjes
  • Misopasta
  • Taugé
lunch soep
Mijn beker met veggies!

Zo maak je het:

  1. Snijd de groenten, kruiden en tofu.
  2. Vul je beker met de ingrediënten: eerst bouillonpoeder, bosui, koriander en gember, dan de tofu, dan de groenten, dan de noodles en tot slot de partjes limoen.
  3. Wanneer je de soep gaat eten haal je de partjes limoen uit je beker en giet je er heet water op. Roer door, laat even staan en knijp dan de limoen erboven uit. Je kunt de soep rechtstreeks uit je beker eten of in een kommetje gieten.
lunch soep
Tadaa! Lunch! 😀

Wat eet jij graag voor lunch? Ik vind het soms wel lastig om elke dag weer wat lekkers te verzinnen, maar misschien ben ik ook gewoon kieskeurig 😉 anyway, heb jij een goeie lunchtip? Deel hem hieronder in de comments, word ik blij van!

Geef een reactie