Recept: Spicy portobello en pitabrood voor lunch

recept spicy portobello's

In de categorie ‘wat zal ik vandaag in godsvredesnaam eten voor lunch’: probeer eens deze spicy portobello’s met hummus en pitabrood! Portobello’s zijn eigenlijk gewoon huge ass champignons en kwalificeren als best wel een gave vleesvervanger. De structuur van deze paddo’s doet er al aan denken en als je ze bakt met sojasaus en gerookt paprikapoeder dan worden ze helemaal awesome. Hekje-foodgasm! Combineer de spicy portobello met hummus en pitabroodjes en je hebt een prima lunch – ook voor mee naar je studie of werk trouwens, want koud is het ook goed te eten 8)

Recept spicy portobello met hummus en pitabrood

Ingrediënten (1 persoon):

  • 1 portobello, in reepjes
  • Een halve rode paprika, in reepjes
  • Wat kikkererwten
  • Wat sperziebonen
  • Gerookt paprikapoeder
  • Een flinke scheut sojasaus
  • Eventueel wat knoflookpoeder (is misschien verminderd handig als je dichtbij je medestudenten/collegae zit 😉 )
  • Eventueel wat liquid smoke (geen idee wat dat is? Lees het hier)
  • Wat plantaardige olie, bijvoorbeeld zonnebloem of kokos
  • 2 pitabroodjes
  • Wat hummus
  • Wat tuinkers voor de garnering

Zo maak je het:

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de portobelloreepjes kort aan. Wanneer ze iets donker beginnen te worden doe je de paprika, kikkererwten en sperziebonen erbij. Bak even mee.
  2. Wanneer de groenten gaar beginnen te worden roer je de gerookte paprikapoeder, sojasaus en eventueel de knoflookpoeder en liquid smoke er doorheen. Verwarm dit en laat het op een laag vuurtje pruttelen.
  3. Toast inmiddels de pitabroodjes.
  4. Als de portobelloreepjes zacht en donkergekleurd zijn is je lunch klaar! Serveer met wat tuinkers (of iets anders groens :p) er overheen en de pita’s en hummus on the side. Je kunt de portobello en hummus op je broodjes doen en zo opeten of gewoon stukjes brood afscheuren en daarmee de portobello’s oppakken, wat ik meestal doe. Je kunt het gerecht trouwens ook prima koud eten.
recept spicy portobello's
Yum!

Gerelateerd

Geef een reactie