Over R&F

Welkom op Roots and Foods! Ik ben Sara, een vegan foodie met roots in Chili en Amsterdam. Op dit blog deel ik mijn favoriete vegan recepten; van zomerse pasta pesto tot verwarmende bonenstoofpotten. Wat al mijn recepten gemeen hebben is dat ze toegankelijk zijn. Veganistisch eten hoeft namelijk helemaal niet onhandig, duur en ingewikkeld te zijn. Er is praktisch altijd een plantaardige optie en die wil ik jullie graag laten zien! Kortom, vegan eten voor iedereen 8) Daarnaast ga ik ook terug naar mijn roots door op dit blog de Chileense recepten uit mijn jeugd te ‘veganiseren’. Een leuk project, dat ook laat zien dat je als vegan niets hoeft te missen. Praktisch alles is namelijk plantaardig na te maken!

Dit ben ik šŸ™‚

Naast vegan recepten vind je hier ook handige veganĀ life hacks, oftewel tips die je leven net iets gemakkelijker maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aanĀ mealprep-schema’s, tips voor makkelijke meeneemlunches of ideetjes voor als je wilt gaan wildplukken. Zo hoef je al die dingen niet zelf uit te denken, want dat heb ik al gedaan. Handig!

Voor mensen die graag reizen en buiten de deur eten heb ik de rubriek vegan on the road in het leven geroepen. Hieronder vind je reisverslagen en tips voor (vegan) hotspots. Ik ben zelf best een reiziger en pak regelmatig de trein naar een andere stad om me daar een slag in de rondte te eten šŸ™‚Ā ook als veganist heb ik hier nooit problemen mee gehad, want inĀ mijn ervaring is erĀ altijd wel een vegan optie. En die opties deel ik graag met jullie, dus doe er je voordeel mee!

Ben je geĆÆnteresseerd in de achtergronden van ethisch verantwoord eten, lees dan mijn overpeinzingen over veganisme en ethiek op de pagina food for thought. Naar mijn idee een interessant thema, want met iedere aankoop stemmen weĀ met onze portemonnee. De industrieĆ«n waaraan we ons geld uitgeven, worden gestimuleerd om door te gaan met hun productie. Dus geef je je geld -en dus je goedkeuring- aan een producent van plofkippen, spendeer je het aan overpriced quinoa uit Bolivia of koop je liever lokaal geteelde groenten?

Dit is, in het kort, waar Roots and Foods om draait. Goede en simpele vegan recepten, ethische keuzes, maar ook een stukje gemak voor jezelf.

Heel veel leesplezier op mijn blog en heb je ideeƫn, opmerkingen of wil je wat anders leuks met me delen, neem dan hier contact op.

Sara