Rauwe dadel brownies met pistache en sinaasappel

Deze dadel brownies zijn zoet, chocoladerig, sticky en MEGA-snel klaar! Ideaal als makkelijk hapje voor bij de thee of koffie dus.

En toen crashten we alweer 2018 in! Happy new year iedereen, of althans de mensen die de westerse jaartelling aanhangen 😉 voor degenen die dat niet doen: fijne woensdag! Omdat ik sinds de kerstdagen alweer helemaal in (semi)gezonde modus ben, vandaag een receptje voor rauwe dadel brownies met gehakte pistachenootjes, geraspte sinaasappelschil en een heul klein beetje amaretto. Zoet, sticky, chocoladerig en megasnel klaar – dit  recept heeft het allemaal!

Dadel brownies van collega-blogger Mamma’tje van alles

Fun fact: voor dit blog verbouwde ik het recept voor raw dadel brownies van Willeke van het blog Mamma’tje van alles. Een leuk blog dat naast familievriendelijke recepten ook vol staat met tips voor consuminderen en zero waste leven. Cool!

Anyway, Willeke en ik zijn allebei deel van een clubje foodbloggers dat met enige regelmaat elkaars recepten kookt/bakt en daar onder de naam Foodblogswap een leuke twist aan geeft. Zo kwam ik op haar recept voor raw dadel brownies met dadels, walnoten en amandelen. Ik bedacht me meteen dat pistachenoten en amaretto er geniaal in zouden smaken, dus trok ik ten strijde (cq. de keuken in).

En het resultaat was AWESOME! Deze brownies zijn lekker sticky, zoet van de dadels en basically een chocolade-explosie in je mond. Plus: er zitten geen witte koolhydraten enzo in, voor de mensen die dat vermijden. Oh, en zei ik al dat ze in 5 minuten klaar zijn?

Pro-tip: gooi deze dadel brownies na een paar happen achter slot en grendel, anders blijf je ervan eten 😉

Recept: rauwe dadel brownies

* 9 brownie-hapjes (1 volle bakvorm van 15 x 15 cm)

* 5 minuten bereidingstijd

dadel brownies
YEAH

Dit heb je nodig:

  • 250 gram dadels, ontpit
  • 70 gram amandelen
  • 50 gram pistachenoten + wat extra voor garnering
  • 20 gram cacaopoeder
  • 30 ml amaretto
  • Wat sinaasappelrasp voor de garnering
  • Een bakvorm van 15 x 15 cm
  • Een blender met S-vormig mes
  • Een stuk bakpapier

Zo maak je ze:

  1. Als je droge dadels gebruikt, laat ze dan even weken in water.
  2. Doe de dadels, amandelen, pistachenoten, cacao en amaretto in de blender en blend tot je een grote plakkerige bal hebt.
  3. Bekleed je bakvorm met bakpapier en doe hier de dadelbal in. Smeer hem goed uit met de bolle kant van een eetlepel (maak de lepel van tevoren een beetje nat, dat helpt).
  4. Hak de overgebleven pistaches in kleine stukjes en strooi dit over de dadel brownie samen met de sinaasappelrasp.
  5. Snijd in 9 stukken met een scherp mes (als je het lemmet nat maakt plakt het minder).
  6. Serveer bij de thee of op ieder ander moment dat je een gezellig hapje nodig hebt! 🙂

Hoppa, een waardige kick-off voor 2018 dacht ik zo! Gaan jullie deze rauwe dadel brownies maken? Show me dan het resultaat via Facebook, Insta, Pinterest of waar dan ook en poke me even met de hashtag #rootsandfoods!

Gerelateerd

2 Replies to “Rauwe dadel brownies met pistache en sinaasappel”

  1. […] Anne-Marie van My Happy Kitchen. Zoals sommige lezers weten doe ik wel eens mee aan de Foodblogswap, waarbij je een recept van een ander foodblog kookt en daar je eigen twist aan geeft. Anne-Marie […]

  2. […] draai aan, zodat het een nieuw, blits recept wordt! Zo maakte ik eerder al vegan frittata’s en raw dadel brownies van andere […]

Geef een reactie